Alla vi som arbetar på Bloms Begravningsbyrå ser som vår viktigaste uppgift att ge dig rätt hjälp i en svår stund. Vi ger dig all tänkbar hjälp längs vägen så att allt känns rätt och inget glöms. Tillsammans arrangerar vi en begravning enligt dina personliga önskemål. Vi gör det med omtanke och stort engagemang. Här följer en liten presentation av oss, så att du får en liten uppfattning om vilka vi är.

 

 Angelica Ericsson

Angelica är född i Eksjö men uppvuxen i Kalmar län. 1992 flyttade hon med sina systrar, pappa Lasse och mamma Inga-Lill till Stöpen. Idag bor hon tillsammans med sin make och tre barn i ett hus strax utanför Skövde. Fritiden ägnas mycket åt familjen. Framemot vårkanten snörar hon gärna på sig skorna och tar sig en löparrunda i skogen. Under sommaren är hon gärna ute i trädgården och i familjens växthus där bland annat gurka och tomater odlas. Att plocka och ta tillvara skogens bär och svamp gör Angelica gärna.

Efter gymnasiet läste hon Teckenspråkslinjen på Önnestads Folkhögskola strax utanför Kristianstad. Att jobba med människor har varit hennes intresse hela hennes yrkesverksamma liv. Under några år jobbade hon som personlig assistent och under den tiden ökade hennes intresse för undersköterskans uppgifter och 2002 läste hon Undersköterskeutbildningen. Efter avslutade studier fick hon jobb som undersköterska på IVA/Post op, SkaS Skövde och där har hon jobbat fram till mars 2016. På IVA/Post op möter man många patienter och deras anhöriga. Att kunna stötta anhöriga i den svåra krissituation som det är att ha en svårt sjuk i sin närhet är en utmaning som Angelica gärna har tagit sig an. 

När erbjudandet kom att ta över familjeföretaget Bloms Begravningsbyrå kändes det väldigt naturligt att anta den utmaningen. Så från och med augusti 2016 äger hon byrån tillsammans med sin make Jonas.

Telefon: 0500 - 271 524          Mail: angelica@blomsbegravningsbyra.se

 

Inga-Lill Berggren

Inga-Lill är född i Småland men har bott med familjen många år i Kalmar län. 1992 blev hon Västgötska! Har 4 flickor som alla är gifta och bor i närheten. Inga-Lill och hennes familj har under många år ställt upp som jourhem, kontaktfamilj, familjehem för utsatta barn. Mycket av sin fritid har hon skänkt till Rumäniens gatubarn och fattiga familjer och har gjort 43 resor med hjälpsändningar under åren. Inga-Lill var också med att starta och driva Secondhandbutiken Gengåvan i Skövde och var samtidigt anställd av Erikshjälpen som inspiratör som hon fortsatte med fram tills hon började jobba heltid på Bloms Begravningsbyrå. Att möta människor har alltid fascinerat Inga-Lill och att se den lilla människan. Hon har alltid försökt lyfta av lite bördor, försökt hjälpa människor igenom sorgen genom att finnas där.

Telefon: 0500-271 521     Mail: inga-lill@blomsbegravningsbyra.se

 

    

Gunilla Karlsson

Gunilla är född och uppvuxen utanför Skövde. Hon bor nu i ett hus på landet tillsammans med man och två barn. Efter att ha läst språk på gymnasiet bytte Gunilla spår och tog examen som högskoleingenjör i ämnet automatiseringsteknik på Högskolan i Skövde. Därefter följde några års teologistudier på distans, där även språkintresset återkom i form av studier i biblisk hebreiska. På fritiden sysslar Gunilla gärna med olika typer av handarbete och annat pyssel för att få utlopp för sin skaparlust. Sommartid påtar hon gärna i trädgården, plockar bär, saftar och syltar. Gunillas uppgifter på byrån består framför allt av kontorsarbete, till exempel att göra minnesalbum och tackkort.

Telefon: 0500 - 271 522           Mail: gunilla@blomsbegravningsbyra.se

 

Lasse Berggren

Lars-Göran Berggren, eller som han alltid kallas, Lasse är född i Tanzania där hans föräldrar arbetade under många år. Under sina tonår bodde han i Jönköping fram till han fyllde 18 då han flyttade till Kaggeholms Folkhögskola utanför Stockholm för tre års studier. 

Han blev sedan verksam som pastor under 28 år på olika platser i Sverige, huvudsakligen i Småland och Kalmar län. Han avslutade sin pastorstjänst i Stöpen 1998 då han tillsammans med sin fru Inga-Lill fick förmånen att ta över Bloms Begravningsbyrå efter Lisbeth och Arne Blom. Lasse har genomgått flera av S:t Lukas-stiftelsens kurser och arbetat en hel del med människor i olika livssituationer. Uppgifterna på byrån för Lasse är kundmottagning, bouppteckningar, gravstensfrågor och försäkringsfrågor. Fritid tillbringar han gärna med barn och barnbarn, och under sommaren får husvagnen vara platsen för återhämtning och rekreation.

Telefon: 0500 - 271 523     Mail: lasse@blomsbegravningsbyra.se